Wat en wie is Oudwezelopdefoto?

Als kleinzoon van Meester Frans Verstraelen (foto hiernaast) zit fotografie misschien wat in het bloed. Grootvader was onderwijzer, directeur in de jongensschool van Wuustwezel, maar ook een fervent fotograaf. Heel wat foto's zijn nog in het bezit van de familie en staan al op deze website.

Oudwezelopdefoto is ook gegroeid uit het project Wezelopdefoto. Hierop worden nieuwe foto's geplaatst van Wuustwezel. Omdat het al meer dan 10 jaar bestaat, is deze site ook al aan het uitgroeien tot een archief.

Oudwezelopdefoto is een educatieve site die bezoekers wil tonen hoe het oude Wuustwezel er uit zag. Zo brengt het herinneringen naar boven.

Oudwezelopdefoto wil ook een archief zijn, opdat de foto's niet verloren gaan en gedeeld worden met de gemeenschap.

De foto's op oudwezelopdefoto worden her en der verzamelend, maar we rekenen vooral op alle bezoekers om zelf foto's binnen te brengen om bij op de website te plaatsen. Zie hiervoor de pagina: Foto's toevoegen.

We roepen ook alle bezoekers op om alle informatie die ze weten bij de foto's te plaatsen. Dit kan via 'add comment'. Zie hiervoor de pagina: Informatie toevoegen.

Oudwezelopdefoto wordt gesteund door de gemeente Wuustwezel en werkt samen met de heemkundige kring Wesalia II.

Oudwezelopdefoto is een initiatief van Peter Van Gils.